Dodir mistične Indije

06
Oct 2017

U želji da vam omogućimo uživanje u masažama iz celog sveta ovog meseca smo se zaustavili u Indiji. Viševekovna tradicija uživanja u masaži, ali i lečenja istom dovela je do stvaranja niza tehnika kako za relaksaciju tako i za rešavanje zdravstvenih problema. U saradnji sa našom vrhunskom terapeutkinjom Aleksandrom Kostić (ayurvedski praktičar sertifikovan od strane indijske vlade – Kerla, Trivandrum) predstavljamo Vam Marma masažu.

Marma masaža je tehnika iz Kerale razvijena od strane Kalaripayattu ratnika, prvih MMA boraca koji su razvili svoju medicinu da bi lečili svoje ratnike. To je teorija i praksa zasnovana na 107 vitalnih tačaka na telu koji su centri nase fiziologije i energije. Marmas su energetske tačke i nalaze se na spojevima: ligamenata, krvnih sudova, mišića, kostiju, zglobova, nerava, limfnih cvorova, arterija i vena. Kružnim pokretima podstiče se tzv. prana energija što je drugi naziv za či energiju iz kineske medicine. Marma masaža je slična refleksologiji ili japanskoj šiacu masaži. Stimulacijom kao u akupresuri dovodimo do energetizovanja i balansiranja organizma kod zdravih ljudi, kao dostizanje psihofizičkog balansa kod osoba koje pate od raznih bolesti. Marma masaža se temelji na teoriji refleksnih zona, koje predstavljaju svaki deo tela. Primjenjuje se pritisak na tačkama tih refleksnih zona da bi dobili bolje zdravstvene rezultate. Pritisak se postiže korišćenjem palca i prstiju.

Primenom pritiska na te tačke, ublažava se bol i uklanja energetska blokada odgovarajućih organa ili žlezda. Vaš terapeut će delovati blagim pritiskom na raznim tačkama preko noge i masirajući ritmički od pete do prstiju pomoću svojih prstiju, šaka i palca. Ovaj postupak će osloboditi vrlo senzualna osećanja i opustiti Vaš um. U Ayurvedi, veruje se da su um i oči povezani s nogama, to jest da masaža povećava smirenost uma i poboljšava vid.

Ayurvedska Refleksologija ima sledeće prednosti:
– to je najbolja tehnika opuštanja, koje smiruje um, poboljšava mentalne sposobnosti, poboljšava vid.
– ublažava bol stopala i pete.
– ublažava umor nogu i poboljšava cirkulaciju krvi.
– pomaže da se povrate prirodne funkcije žlezda i može biti od pomoći da se normalizuje lučenje hormona koji su ometeni stresom, a pre svega lučenje dopamina, za kojeg se veruje da ima veze sa stresom i depresijom.
– ayurvedski tretman Marma tačaka je dopuna lečenju uz konvencionalnu medicinsku terapiju.
– pomaže da se smanji doza lekova i poboljša životni stil ljudi koji pate od depresije.

Tretman se izvode uz primenu ajurvedskih preparata uvezenih iz Indije, dobijenih kombinacijom lekovitih biljaka koje rastu samo na Himalayi. Svi proizvodi su 100% biljnog aktivnog sastava, a njihov kvalitet je priznat u preko 70 zemalja širom sveta.