Dodir mistične Indije

U želji da vam omogućimo uživanje u masažama iz celog sveta ovog meseca smo se zaustavili u Indiji. Viševekovna tradicija uživanja u masaži, ali i lečenja istom dovela je do stvaranja niza tehnika kako za relaksaciju tako i za rešavanje zdravstvenih problema. U saradnji sa našom vrhunskom terapeutkinjom Aleksandrom Kostić (ayurvedski praktičar sertifikovan od strane indijske vlade – Kerla, Trivandrum) predstavljamo Vam Marma masažu.

Marma masaža je tehnika iz Kerale razvijena od strane Kalaripayattu ratnika, prvih MMA boraca koji su razvili svoju medicinu da bi lečili svoje ratnike. To je teorija i praksa zasnovana na 107 vitalnih tačaka na telu koji su centri nase fiziologije i energije. Marmas su energetske tačke i nalaze se na spojevima: ligamenata, krvnih sudova, mišića, kostiju, zglobova, nerava, limfnih cvorova, arterija i vena. Kružnim pokretima podstiče se tzv. prana energija što je drugi naziv za či energiju iz kineske medicine. Marma masaža je slična refleksologiji ili japanskoj šiacu masaži. Stimulacijom kao u akupresuri dovodimo do energetizovanja i balansiranja organizma kod zdravih ljudi, kao dostizanje psihofizičkog balansa kod osoba koje pate od raznih bolesti. Marma masaža se temelji na teoriji refleksnih zona, koje predstavljaju svaki deo tela. Primjenjuje se pritisak na tačkama tih refleksnih zona da bi dobili bolje zdravstvene rezultate. Pritisak se postiže korišćenjem palca i prstiju.

Primenom pritiska na te tačke, ublažava se bol i uklanja energetska blokada odgovarajućih organa ili žlezda. Vaš terapeut će delovati blagim pritiskom na raznim tačkama preko noge i masirajući ritmički od pete do prstiju pomoću svojih prstiju, šaka i palca. Ovaj postupak će osloboditi vrlo senzualna osećanja i opustiti Vaš um. U Ayurvedi, veruje se da su um i oči povezani s nogama, to jest da masaža povećava smirenost uma i poboljšava vid.

Ayurvedska Refleksologija ima sledeće prednosti:
– to je najbolja tehnika opuštanja, koje smiruje um, poboljšava mentalne sposobnosti, poboljšava vid.
– ublažava bol stopala i pete.
– ublažava umor nogu i poboljšava cirkulaciju krvi.
– pomaže da se povrate prirodne funkcije žlezda i može biti od pomoći da se normalizuje lučenje hormona koji su ometeni stresom, a pre svega lučenje dopamina, za kojeg se veruje da ima veze sa stresom i depresijom.
– ayurvedski tretman Marma tačaka je dopuna lečenju uz konvencionalnu medicinsku terapiju.
– pomaže da se smanji doza lekova i poboljša životni stil ljudi koji pate od depresije.

Tretman se izvode uz primenu ajurvedskih preparata uvezenih iz Indije, dobijenih kombinacijom lekovitih biljaka koje rastu samo na Himalayi. Svi proizvodi su 100% biljnog aktivnog sastava, a njihov kvalitet je priznat u preko 70 zemalja širom sveta.

Ultrazvuk razbija celulit!

Celulit je bolest vezivnog tkiva. Podjednako se javlja i kod mršavih i kod gojaznih žena, kod fizički neaktivnih, ali i kod onih koje se bave sportom. Celulit je ne samo estetski, već i zdravstveni problem, jer usled otežane razmene tečnosti u organizmu dolazi do sve većeg nagomilavanja toksina. Zato je potrebno ozbiljno shvatiti ovo oboljenje potkožnog tkiva, kako bi se na vreme uklonio pre nego što postane bolan i tvrdokoran.

Sa celulitom se najefikasnije možemo izboriti svakodnevnim tretmanima. Najdelotvornija je ručna masaža u kombinaciji sa ultrazvukom i anticelulit pakovanjem.

Fine mikro vibracije ultrazvučnih talasa selektivno razbijaju masne ćelije pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju neoštećeni. Ovaj dubinski tretman razbija masno tkivo, kao i tvrde i okorele slojeve fibroznog celulita.

Ultrazvuk prodire pod kožu i izaziva izbijanje dubokog celulita na površinu. Prolaskom kroz masno tkivo ultrazvučni talasi dovode do razlaganja masnih ćelija u masne kiseline koje se jednim delom troše za rad mišića, a ostatak se izbacuje iz tela prirodnim putem.

Ovo je veoma efikasna dubinsku masažu tkiva jer ultrazvučni talasi izazivaju naizmenično zatezanje i opuštanje, poboljšava se snabdevenost ćelija kiseonikom i hranljivim materijama i efikasnija eliminacija štetnih materija iz organizma.

Preporuke

Kod dubinskog celulita, preporučuje se serija od 10 tretmana.

Nakon serije od 10 tretmana, pravite pauzu do kraja sledeće menstruacije i zatim nastavljate se sledećom serijom.

Tri uzastopne serije od 10 tretmana će učiniti da se potpuno rešite celulita.

Anticelulit paketi:

  • 10 ručnih masaža po 30 min7.000 din
  • 10 ručnih masaža po 30 min + ultrazvuk 15 min8.000 din
  • 10 ručnih masaža po 45 min9.000 din
  • 10 ručnih masaža po 45 min + ultrazvuk 15 min10.000 din

*** Za svaki od navedenih paketa možete doplatiti 10 anticelulit pakovanja 1000 din.

SPECIJALNI PAKET:

10 anticelulit masaža (30 min) + masaža leđa (15 min) + ultrazvuk (15 min) 11.000 din.

 

 

Masaža trudnica

Masaža ima brojne dobre strane za trudnice. Pomaže kod bolova u leđima, poboljšava cirkulaciju, priprema mišiće za porođaj, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora. Masaža takođe pomaže i kod sprečavanja grčeva u listovima, kod glavobolje i bolova u sinusima. Masaža može biti od velike pomoći u ublažavanju svih tih tegoba, ali je neophodno da je izvodi stručni terapeut i mora biti prilagođena individualno svakoj trudnici.

Ženama koje muči nesanica, masaža može pomoći u opuštanju i smirenju. U poslednjim mesecima trudnoće mnoge žene imaju problema s cirkulacijom, muče ih bolovi u leđima, naročito u donjem delu kičme, javlja se oticanje nogu i stopala, i otežano kretanje.

Kako se izvodi masaža trudnice?

Masaža trudnica radi se s posebnim oprezom, mora biti blaga, bez jakih i naglih pritisaka. Izvodi se tako da trudnica leži na boku, a pod glavu, između nogu i ispod stomaka se stave jastučići da bi omogućili što udobniji položaj. Masira se gornji deo leđa, ruke i noge. Kada je reč o najboljoj tehnici masiranja trudnica, maseri prilagođavaju pokrete promenama ženinog tela.

Kod masaže se donji deo leđa i stomak se ne diraju, već samo lagano premazuju uljem, koje mora biti pažljivo odabrano jer mnogim trudnicama smetaju snažni mirisi. Kako je organizam trudnice osetljiviji nego inače, upotrebljavaju se isključivo čista bazna ulja kao što je bademovo ulje koje obiluje E vitaminom koji smanjuje suvoću kože i pojavu strija. Eterična ulja se izbegavaju u trudnoći iako nije dokazano da imaju štetan učinak.

Da li je limfna drenaža preporučljiva?

Trudnice su često i u dilemi da li smeju da idu na limfnu drenažu jer se boje da bi masažom mogle da naškode bebi. Kod problema u cirkulaciji, bolova u leđima, pogotovo u donjem delu, pomaže ručna limfna drenaža, koju je najbolje bilo izvoditi uz saglasnost ginekologa. Limfna drenaža lagana je ručna masaža koja se fokusira na određene delove tela, a cilj joj je podstaci dalji protok tečnosti kroz telo. Kod rizične trudnoće svaki sličan tretman, masažu ili bilo koju drugu fizičku aktivnost treba obavezno izbegavati. Fizioterapeuti najstručnije izvode limfnu drenažu, jer dobro poznaju anatomiju, limfne kanale i čvorove kao i krvotok.

Lagana masaža koja pokreće limfni sistem uklanja blokade u limfnom sistemu i time doprinosi opštem zdravlju. Limfna drenaža nije preporučljiva kod trudnica koje imaju komplikacije u trudnoći i koje moraju da miruju.

Kada se masaža trudnica ne preporučuje?

Dilema oko masaže u trudnoći  je najviše izražena kod prvog tromesečja trudnoće kada bi masažu trebalo izbegavati. Nakon tog perioda masaža ima vrlo blagotvorno dejstvo na trudnicu, a u kojoj će meri biti zastupljena individualno zavisi od toka trudnoće, jer bilo kakva komplikacija zahteva mirovanje.

Masaže se ne smeju izvoditi kod rizičnih trudnoća, zatim kod žena koje imaju povišeni pritisak, proširene vene, kožne osipe, mučnine. U svakom slučaju, i kada trudnica nema zdravstvenih tegoba, obavezno treba potražiti savet lekara o tome je li za nju masaža sigurna i kako je izvoditi odnosno na sta treba da se obrati posebna pažnja.

 

Soul Touch

Soul Touch tretman je kombinacija masaže i energetskog tretmana sa ciljem da otkloni energetske blokade koje se nalaze na meridijanima kroz koje teče KI (životna energija),  tako da Vaša prirodna pokretačka energija može nesmetano da cirkuliše telom.

Energetske blokade u našem telu uzrok su  psihičkim blokadama koje se ogledaju kroz nedostatak samopouzdanja, osećaj hroničnog umora, osećaj nezadovoljstva, tuge. Ukoliko su prisutne duže vreme ove blokirane energije dovode i do bolesti na nivou tkiva, organa ili sistema organa, pa je veoma važno uravnotežiti suptilne energije u našem organizmu.

Soul Touch energetski tretman će vam pomoći da se oslobodite svih oblika negativnih emocija, koje Vas sputavaju i opterećuju Vaše fizičko i mentalno telo.

U ovom tretmanu  obrađuje se  7 glavnih energetskih centara u telu, tzv. čakre (“krugovi života”, “centri moći”), kao i sve energetske tačke na glavi, licu i ekstremitetima (šake i stopala).

Energetskim pristupom , takođe vršimo čišćenje čakri i uvodimo ih u njihovo prirodno stanje odnosno balans. Cilj tretmana je da se utvrdi koji energetski centar je u disbalansu sa ostalim. Tri čakre na koje se klijenti najčešće žale, to su : korenska, seksualna i srčana čakra.

Soul Touch tretman je sjajan miks koji dovodi do povoljnog uticaja na naše zdravlje, a može pozitivno delovati na doslovno sve aspekte života klijenta, posebno na lični, tj. psiho-fizički razvoj kao i osvešćivanje onog spiritualnog u nama.

Energetska masaža podrazumeva individualni pristup svakom klijentu u zavisnosti od njegovog trenutnog stanja organizma. Ovakva masaža poboljšava opšte psihofizičko stanje, smanjuje stres, podstiče cirkulaciju i osećaj opšte harmonije.

Dopustite sebi da uživate u tretmanu i da na vlastitom duhu i telu osetite sve blagodati relaksacione i energetske masaže. Osetite snagu,vitalnost, poletnost i ispunjenost pozitivnom energijom. Oslobodite se fizičke, mentalne i duhovne napetosti – zauvek!

Najveći i najsnažniji efekat postiže se radom u serijama od po 5 tretmana, kako bi se klijentu u potpunosti izbalansirala energija i postiglo stanje unutrašnjeg mira, blagostanja i osećaja potpune opuštenosti i spokoja.

Ovo nije uobičajena masaža već bi se moglo reći da je energetski ritual, gde postižemo snažan energetski balans, i uspostavljanje protoka pozitivne energije između terapeuta i klijenta. Naravno,potrebno je poznavanje unutrašnjeg stanja svakog pojedinačnog klijenta jer samo takav pristup pruža onome ko je na tretmanu dugotrajno opuštanje, harmoniju, i osećaj blaženstva.

Soul Touch je pravi izbor za ljude koji su izloženi različitim negativnim uticajima iz životne i radne sredine koji generišu svakodnevni stres kao neizbežnu posledicu i sastavni deo života savremenog čoveka.

Povežite Vašu dušu i telo!

Sve što treba da znate o anticelulit masaži

Celulit nastaje usled nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože. Sačinjen je od kapljica masnoće, vode i otpadnih produkata organizma.
Ove naslage vremenom vrše pritisak na okolno zdravo tkivo i ne dozvoljavaju normalnu razmenu materija u organizmu.
Posledica je nagomilavanje toksina u organizmu, koje na kraju može dovesti i do raspadanja i odumiranja spoljnjeg sloja tkiva.
Stoga celulit nije samo estetski već predstavlja i zdravstveni problem.

(more…)